Adoptie van een kitten

Het is voor mij zeer belangrijk om van de koper te weten dat de aankoop van een kitten goed doordacht is en dat er voldoende ruimte, aandacht en liefde aan het dier zal worden gegeven. Er moet wederzijds vertrouwen zijn bij koper en verkoper. Dit is een vereiste, want het gaat tenslotte om een levend wezen ! Daarom is uiteraard meerdere keren bezoek aan mij mogelijk om zo goed kennis te maken met elkaar en te kijken welk kitten matcht met jullie wensen.

De kittens mogen vanaf de leeftijd van 13 weken verhuizen. Zij zijn dan tweemaal gevaccineerd en gecontroleerd door de dierenarts. Ook zijn zij gechipt en preventief behandeld tegen vlooien en wormen. Zij krijgen een dierenpaspoort, de chipregistratie, de stamboom en een leuk kittenpakket mee. Ik werk met een verkoopcontract om samen goede afspraken te kunnen maken over de aankoop, verzorging en nazorg.

De aanschafprijs voor een kitten als huisdier zal 950 euro zijn. Voor een fokpoes is de prijs hoger en ik zal deze uitsluitend aan geregistreerde cattery’s verkopen. Als de wens bestaat om een cattery te starten, dan is overleg altijd mogelijk. Ik ben voorzichtig hiermee, want fokken is niet iets waar te licht over gedacht moet worden. Maar ik zal ook zeker vereerd zijn als iemand met een poes van mij wil gaan fokken, dus vraag het mij gerust !

Na de aankoop vind ik het erg fijn om contact te houden om te kijken hoe de kat zich ontwikkelt en of alles goed gaat. Mochten er zich onverhoopt (gezondheids)problemen voordoen, weet dan dat ik alles zal doen wat in mijn vermogen ligt om samen in goed overleg een goede en redelijke oplossing te zoeken.